Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος επεσήμανε την αλλαγή που θα επέλθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εστιάζοντας στις αρχές της ισονομίας και της ισότητας.

Αποφασισμένος να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το οποίο θα ξεκινήσει ένα δρόμο διαφορετικό από τον προηγούμενο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος στις προγραμματικές δηλώσεις του ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες και τις Ενώσεις που μας επέλεξαν με την ψήφο τους.

Στις ομάδες που δεν μας τίμησαν αναφέρω ότι θα κάνουμε πράξη όσα επαγγελθήκαμε να κάνουμε, φέρνουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο.

Είναι μία δύσκολη μέρα η αυριανή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσει ένας δρόμος που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σχέδιο και αγώνας. Εμείς τα διαθέτουμε όλα αυτά.

Από τις πρώτες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Σχετικά με την εποπτεία της FIFA και τις σχέσεις με την ομοσπονδία σχολίασε:

«Ήρθε η FIFA και με ανάγλυφο τρόπο απέδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το γνωρίζαμε αυτό οι ‘παροικούντες την Ιερουσαλήμ’.

Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα είναι μικρότερος από ό,τι προσδοκούν οι ίδιες. Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όπως π.χ. για μία σύμβαση, για τέτοιο έλεγχο μιλάμε».

Καταλήγοντας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ επεσήμανε:

«Ζητούμε όλοι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινώς αποδεχτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε. Με τις κατάλληλες κινήσεις και τις ξεκάθαρες αντιλήψεις θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο ότι είναι αδήριτη επιβεβλημένη ανάγκη να ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του…

πηγή. sdna.gr