Την αντίθεση του σε ενδεχόμενη χρήση του ονόματος Μακεδονία καθώς και κάθε παραγώγου της σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους της FYROM, εκφράζει η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Συλλόγου «Ηρακλής» της Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία υποχώρηση από την εθνική θέση του 1992, η οποία καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος Μακεδονίας, καθώς και κάθε παραγώγου της από τα Σκόπια», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Ο Α.Σ «Ηρακλής» Μεγάλης Παναγίας, είναι ένας ιστορικός ελληνικός μακεδονικός σύλλογος με 50 χρόνια και πλέον αθλητικής παρουσίας στη Χαλκιδική», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Άλλωστε η Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής έχει δώσει δυναμικό παρόν σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία της χώρας μας και όλες αυτές οι νίκες έγιναν με τη Χάρη και την Ευλογία της Παναγίας μας που είναι η προστάτιδα του τόπου μας, με το Ιερό Προσκύνημα της όπου κάθε Αύγουστο, στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά του κόσμου για να προσκυνήσουν τη Χάρη της»