Συγκλόνισε ο Νίκος Γκάλης στην ομιλία του κατά την τελετή ένταξής του στο Hall Of Fame του Παγκοσμίου Μπάσκετ! Ο «θεός του μπάσκετ» θέλησε να στείλει μηνύματα με κοινωνική χροιά και χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για το πώς το μπάσκετ και ο αθλητισμός μπορούν να βελτιώσουν την κοινωνία.

Ο Γκάλης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας: «Ενα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μπομπ ΜακΑντού γιατί μας συνδέουν μεγάλα ματς και ειναι σαν αδελφός μου. Δεν θα φανταζόμουν ότι θα κατέληγα στην Ελλάδα. Το όνειρό μου ήταν το ΝΒΑ. Με είχαν επιλέξει οι Σέλτικς την ίδια χρονιά με τον Λάρι Μπερντ. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε ελληνικό μπάσκετ, αλλά είναι απόφαση που δεν μετάνιωσα ποτέ. Το 1987 έγινε εθνικό σπορ το μπάσκετ λόγω της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ. Από τότε υπάρχει παντού μια μπασκέτα. Αισθάνομαι ευγνώμων…»,  και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι το μπάσκετ δεν είναι θέμα τίτλων. Θα πω ένα παράδειγμα. Με πλησίασε μια γυναίκα κάποια μέρα στην πόλη μου την Θεσσαλονίκη και μου είπε «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί έσωσες την ζωή του γιου». Την ρώτησα πως το έκανα αυτό και μου εξήγησε ότι ο γιος της ήταν χρήστης ναρκωτικών και μέσω του μπάσκετ βρήκε τη δύναμη να αποτοξινωθεί…».

Ακολούθως ευχαρίστησε τους προπονητές του στο λύκειο, τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του στο Σίτον Χολ, όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στον Άρη και την επιτροπή του Hall Of Fame που τον επέλεξε!

Η αίθουσα δεν σταμάτησε να χειροκροτεί τον Γκάλη, ο Μπομπ Μακ Αντού τον αγκάλιασε σφιχτά και μαζί αποχώρησαν από τη κεντρική σκηνή…

πηγή. http://www.pressaris.gr