–          Παραμένει σε εκκρεμότητα το 1 χλμ. μέχρι τη γέφυρα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες διαπλάτυνσης του οδικού άξονα Νέων Μουδανιών-Νέας Ποτίδαιας στη Χαλκιδική προκειμένου το τμήμα των 4,2 χλμ. να παραδοθεί στην κυκλοφορία το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου, ενόψει της μεγάλης εξόδου εκδρομέων προς τη Χαλκιδική για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Τα παραπάνω δήλωσε στο halkidikifocus ο Πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης.

Πρόκειται για ένα τμήμα του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας.

potmoudr2

Όπως είπε ο κ. Αντωνούδης ήδη έχει τοποθετηθεί το διαχωριστικό στηθαίο και τώρα ολοκληρώνονται όλες οι λεπτομέρειες ώστε να «ανοίξει» για την κυκλοφορία των οχημάτων, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερη το τριήμερο, ενώ ανέφερε ότι δεν θα γίνει κάποια τελετή παράδοσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο Διευθυντής Εποπτείας Έργων της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» Μιχάλης Δώδος, είχε δηλώσει ότι το έργο της ολοκλήρωσης των 4,2 χλμ. θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του καλοκαιριού.

Όσον αφορά το 1 χλμ. περίπου που απομένει (για την ακρίβεια 900 μέτρα δρόμου) μέχρι τη γέφυρα της Ν. Ποτίδαιας, ο κ. Αντωνούδης εξήγησε ότι αναμένεται από το Υπουργείο Υποδομών η κήρυξη των απαλλοτριώσεων, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση.

potmoudr3

«Της Άρτας το Γεφύρι»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο οδικός άξονας που συνδέει τα Ν. Μουδανιά με τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας δέχεται το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, κυρίως του θερινούς μήνες, καθώς αποτελεί τουριστικό προορισμό, αλλά και τόπο εξοχικών κατοικιών.

Πέρυσι παραδόθηκαν στην κυκλοφορία 17,5 χλμ. αυτοκινητόδρομου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ωστόσο παρέμενε η εκκρεμότητα των 4,2 χλμ., δημιουργώντας ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, με πρόσφατο το έντονο πρόβλημα μποτιλιαρίσματος που δημιουργήθηκε την Πρωτομαγιά, αλλά και πολλές συγκρούσεις και θανατηφόρα ατυχήματα στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την ολοκλήρωσή του. Το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου των 4,2 χλμ. ξεκίνησε το 2013, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 36 μήνες, όμως εξέπεσε η εταιρεία που ανέλαβε την εργολαβία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ενάμιση χρόνο και να παραδίδεται τελικά στην κυκλοφορία στις 2 Ιουνίου του 2017.

Ωστόσο η εκκρεμότητα των 900 μέτρων, που δεν έχει γίνει η διαπλάτυνση παραμένει ερωτηματικό, όσον αφορά τα κυκλοφοριακά προβλήματα ενόψει του καλοκαιριού. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις στελεχών της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», δεν αναμένεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ο οδικός άξονας θα δεχθεί μεγάλο όγκο οχημάτων θα λειτουργήσει και ως ένα «τεστ» ενόψει της θερινής περιόδου και της μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης στο «πρώτο πόδι» της Χαλκιδικής.

potmoudr4

potmoud5

πηγή. halkidikifocus.gr