Απόφαση βόμβα εξέδωσε η UEFA με την οποία επιβάλλει αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα δυο επόμενα χρόνια.

Η απόφαση βγήκε από την επιτροπή αδειοδότησης της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την επιτροπή του Financial Fair Play. Η ετυμηγορία αναφέρει αποκλεισμός του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22, όπως επίσης και πρόστιμο 30 εκατ. Ευρώ.

Οι «Πολίτες», σύμφωνα με την απόφαση, παρέβη τους νόμους για το Financial Fair Play, ενώ υπήρχε και φάκελος που «έκαψε» τον σύλλογο για επένδυση που έγινε από τον Σεΐχη Μανσούρ και απέφυγε τον έλεγχο μέσω… χορηγίας.

Οι άνθρωποι της Σίτι ανέφεραν πως η ποινή ήταν κάτι που ανέμεναν και θα προχωρήσουν άμεσα σε έφεση στο CAS:

«Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά δεν εκπλαγήκαμε. Τον Δεκέμβριο του 2018 ο επικεφαλής της επιτροπής της UEFA είχε προβλέψει δημόσια ότι θα επιβληθεί αυτή η ποινή στον σύλλογο πριν ακόμα ξεκινήσει η έρευνα. Οι διαρροές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας δεν γίνεται να μην μας κάνει να αμφιβάλουμε για το αποτέλεσμα. Είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε από την UEFA, ερευνήθηκε από την UEFA και έβγαλε απόφαση για αυτήν η UEFA. Με την αρχική διαδικασία να έχει τελειώσει πλέον, θα κινηθούμε για έφεση στο CAS (Court of Arbitration for Sport) το συντομότερο δυνατόν».