Μια νέα μεγάλη, κόσμια και υγιής ποδοσφαιρική - κοινωνική δύναμη γεννιέται για το ποδόσφαιρο του "βορρά" μας και όχι μόνο!

Λένε πως ο δολοφόνος επιστρέφει συνήθως στον τόπο του εγκλήματος. Στην περίπτωση όμως της Τρίγλιας, ισχύει το… αντίθετο. Στον τόπο του… εγκλήματος επέστρεψε το θύμα και όχι ο θύτης.

Μια νέα μεγάλη, κόσμια και υγιής ποδοσφαιρική – κοινωνική δύναμη γεννιέται για το ποδόσφαιρο του “βορρά” μας και όχι μόνο!

Λένε πως ο δολοφόνος επιστρέφει συνήθως στον τόπο του εγκλήματος. Στην περίπτωση όμως της Τρίγλιας, ισχύει το… αντίθετο. Στον τόπο του… εγκλήματος επέστρεψε το θύμα και όχι ο θύτης.

Η διοίκηση της Τρίγλιας, με τον μεγαλομέτοχο και τον Σωτήρη Γεωργούντζο

Λίγες εβδομάδες λοιπόν μετά το βατερλό της Μαύρης Θύελλας από την τοπική ομάδα, επισκεφτήκαμε την ομώνυμη κωμόπολη της Χαλκιδικής μας, αποδεχόμενοι με χαρά φυσικά, την ευγενική και θα λέγαμε επίμονη πρόσκληση της ωραίας επίσης διοίκησης του Παναθλητικού Όμιλου Τρίγλιας.

Ο μεγαλομέτοχος Στράτοε Ευγενίου, παράδειγμά τρανό ήθους και ευπρέπειας για ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Δραττόμενοι  λοιπόν την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψής μας στην Θεσσαλονίκη, μεταβήκαμε και στην Τρίγλια, τύχαμε εξαιρετικής φιλοξενίας από τον μεγαλομέτοχο  Στράτο Ευγενίου, τον πρόεδρο Στράτο Σγουρή, την διοίκηση του ΠΟΤ, αλλά και από τους κατοίκους του θαυμάσιου, μοναδικού αυτού “χωριού” – όπως το είχαμε αποκαλέσει… θυμίζουμε, μετά την ήττα της Μαύρης Θύελλας – και βέβαια δεν το μετανιώσαμε καθόλου.

Οι βάσεις για τις κολόνες τις τεράστιες του σκέπαστρου έχουν ήδη μπει και μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου

Απεναντίας φύγαμε ενθουσιασμένοι από αυτό, νιώθοντας μέσα μας, πως μία νέα, υγιή, κόσμια, σωστή και με προοπτική – το σημαντικότερο αυτό  –  ποδοσφαιρική δύναμη γεννιέται εκεί, στην ευρύτερη περιοχή, στην Μακεδονία μας, σε όλη την Ελλάδα θα λέγαμε!

Έξω έχουν πιάσει δουλειά και οι μπουλντόζες!

Και όταν λέμε, νέα δύναμη με προοπτική και μόνο η τοποθέτηση ενός τεράστιου σκέπαστρου, σε όλη την κερκίδα του γηπέδου τους, αξίας περί τις 600.000 (!) ευρώ, νομίζουμε πως πιστοποιεί του λόγου μας το αληθές.

Ζεστή η φιλοξενία, όπου και αν πήγαμε στη Νέα Τρίγλια!

Όπως και τα έργα γενικότερα για την ποιοτική αναβάθμιση της έδρας των “Χαλκιδικαίων” φίλων μας, όλοι τους παρακαλώ – και αυτοί – “φαν” του Sportstonoto.gr, όπως μας είπαν, όπως άλλωστε το διαπιστώσαμε και αυτό (και) ιδίοις όμμασι! 

Το εργοστάσιο βιομηχανίας αλεύρων, “Μύλοι Χαλκιδικής” του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Τρίγλιας, Στράτου Ευγενίου, στο οποίο εργάζονται περίπου 250 άτομα, κυρίως από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή!

“Με την κατασκευή και του σκέπαστρου στο γήπεδό μας, ε τότε δεν θα υπάρχει καμία πια δικαιολογία στους φιλάθλους μας να μην έρχονται, ειδικά τον χειμώνα να δουν την ομάδα μας…”, μας λέει ο μεγάλος και δυνατός, παρακαλώ, απλά πάντα απλός και κύριος σε όλα του, βιομήχανος αλεύρων Στράτος Ευγενίου, χρηματοδότης και μεγαλομέτοχος του ΠΟΤ, ένας άνθρωπος και ένας παράγοντας… ευγενής όνομα και πράγμα, με παθολογική – αλλά πάντα πράα και ήρεμη – αγάπη για την ομάδα του χωριού του, της γενέτηρά του, την οποία, όπως μας είπαν όλοι στην Νέα Τρίγλια, δεν ξέχασε ποτέ του έως τώρα!

Ο πιστός οπαδός της Τρίγλιας, Κώστας Ζαφειρίου, από την Γερμανία όπου είναι μετανάστης!

Στην διοίκηση της εν λόγω πάντα ΠΑΕ της Χαλκιδικής μας, πέρα του προέδρου της, του Σταύρου Σγουρή, υπάρχει και ο ξάδελφός του Κώστας Σγουρής, παλιά μεγάλη δόξα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Μήτσου, ο Σωτήρης Θωμαδάκης (εξαιρετικός επίσης υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ), ο Ανδρέας Δαλιάννης, όλοι από το χωριό της Νέας Τρίγλιας, όλοι τους πρόσφυγες στην καταγωγή από την Τρίγλια, στην Προύσα της μαρτυρικής μας Μικράς Ασίας:

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίγλια και παιδικός φίλος του μεγαλομετόχου, Σταύρος Σγουρής

“Φίλε Σωτήρη, έφυγαν δύο καράβια, τότε με την καταστροφή της Μικράς Ασίας και της Σμύρνης μας από εκεί με συμπατριώτες, συγχωριανού μας, Το ένα από αυτά, καθώς ο καπετάνιος ήταν από εδώ την π, εριοχή άφησε στον κόσμο εδώ στην Νέα Τρίγλια πλέον, στην Χαλκιδική μας και το άλλο τους πήγε στην Αττική στην Ραφήνα, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει τώρα και η ομάδα της Τρίγλιας Ραφήνας. Υπάρχουν πρώτα ξαδέλφια, ακόμη και τώρα, που ο ένας μένει εδώ σε εμάς  και ο άλλος στην Αττική, στην Ραφήνα. Φυσικά και έχουν άριστες σχέσεις με τους εκεί συμπατριώτες μας και βέβαια με την Τρίγλια της Ραφήνας, δηλώνει στο Sportstonoto.gr, o πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίγλια, Σταύρος Σγουρής.

Αυτά λοιπόν, όσο αφορά την πρώτη… δόση  της περιηγητικής αναφοράς του Sportstonoto.gr στην μοναδική μας Τρίγλια, της Χαλκιδικής μας! Η δεύτερη (δόση, αναφορά – αφιέρωμα) θα γίνει σε λίγες ημέρες, καθώς θα ξαναβρεθούμε εκεί για τα εγκαίνια του σκέπαστρου της εξέδρας, που προαναφέραμε. Ένα σκέπαστρο πραγματικό θαύμα, έχει ήδη ξεκινήσει όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες μας,  έργο κόσμημα για το γήπεδο και εννοείται πως και αυτή την πρόσκληση, τούτων  των υπέροχων,  ωραίων, ζεστών και τόσο γνήσιων ανθρώπων, δεν θα μπορούσαμε να μην την δεχτούμε και ας βρισκόμαστε στην άλλη άκρη της Ελλάδας μας. Η τιμή  και η χαρά για εμάς είμαι ξανά μεγάλη, τόσο ώστε να  εκμηδενίζει – μαζί, έχοντας ως αρωγό  όλοι μας με την τεχνολογία πλέον – όλες  τις αποστάσεις,  στην εποχή μας!

Πηγή άρθρου: Σωτήρης Γεωργούντζος

Πηγή δημοσίευσης: https://www.sportstonoto.gr/