Στο Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης στο νησί των Φαιάκων θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Λευκίμμης με την Τρίγλια για το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος.

Το αθλητικο ταξιδι της Λευκίμμης

Στην αρχή της δεκαετίας του ’50 οι νέοι της Λευκίμμης απαλλαγμένοι από τον φόβο της κατοχής και γενικά μιας ταραγμένης εποχής κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα όσον αφορά την σύσταση αθλητικών σωματείων.
Οι γειτονιές των Ριγγλάδων δημιουργούν ομάδες ποδοσφαίρου και τους δίνουν ονόματα με σκοπό να συμβολίζουν την δύναμη και την περηφάνια , ώστε να εντυπωσιάσουν τους αντιπάλους.
Στα Μπαγδάκια(Αναπλάδες) ”γεννιέται” ο Αετός , Στα Μανιουράτικα η ”Δόξα”, Στους Αγίους Πάντες και στην Τσαρτσάδα δημιουργείται ο ”Κεραυνός”.
Αυτές οι τρείς ”γειτονικές” ομάδες αποτελούν τους ”προγόνους ” του Α.Π.Ο.Λ. (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Λευκίμμης) που δημιουργείται το 1951 με πρώτο πρόεδρο τον Προκόπη Χρυσικόπουλο.
Η ευδόκιμη όμως πορεία των ανθρώπων της Άνω Λευκίμμης στον χώρο του αθλητισμού θα σταθεί ώς ευκαιρία να δημιουργηθεί και δεύτερη ομάδα στην ίδια περιοχή.
Ο Διαγόρας λοιπόν ήταν η δεύτερη ομάδα της Λευκίμμης και εκπροσωπούσε τους οικισμούς των Αγίων Θεοδώρων,της Παναγιάς,των Μελικίων και του Ποταμιού).
Στην συνέχεια μάλιστα ο Διαγόρας μετονομάστηκε σε Α.Ο.Λευκίμμης στις 9 Ιουνίου 1968 με απόφαση της γενικής του συνέλευσης.
Παρά το γεγονός όμως ότι οι επαφές και οι σχέσεις των δύο σωματείων είχαν σημαδευτεί από έντονη αντιπαλότητα ή και εχθρικότητα πολλές φορές θα φθάσουν τελικά στην ”συγχώνευση” και στην δημιουργία του Παλλευκιμμαικού αθλητικού ομίλου(Π.Α.Ο.) το 1974.
Ο Παλλευκιμμαικός θα μεταβληθεί με τον χρόνο σε ισχυρό πόλο διεκδίκησης ποδοσφαιρικών διακρίσεων που μονοπωλούσαν από καιρό τα σωματεία της περιοχής,αλλάζοντας άμεσα τα δεδομένα και τους συσχετισμούς του Κερκυραικού ποδοσφαίρου.
Το 1990 όμως θα γίνει η Αθλητική Ένωση Λευκίμμης(Α.Ε.Λ.) που εκπροσωπεί όλα τα χωριά/οικισμούς της Λευκίμμης.
Φωτογραφία του χρήστη Αθλητική Ένωση Λευκίμμης.
Χρώματα Φανέλας: Κόκκινο-Άσπρο
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης
Πρωταθλήματα: 7
2011/12- (Α’ ΕΠΣΚ)
2008/09 -(Α1 ΕΠΣΚ)
1998/99 -(Α’ Τοπικό)
1995/96 -(Α’τοπικό)
1990/91 -(Α’ Τοπικό) Α.Ο ΠΑΛΛΕΥΚΙΜΑΪΚΟΣ
1987/88 -(Α’ Τοπικό) Α.Ο ΠΑΛΛΕΥΚΙΜΑΪΚΟΣ
1985/86 -(Α’ Τοπικό) Α.Ο ΠΑΛΛΕΥΚΙΜΑΪΚΟΣ
Κύπελλα: 3
2004/05
1993/94
1986/87  -Α.Ο ΠΑΛΛΕΥΚΙΜΑΪΚΟΣ
Φωτογραφία του χρήστη Αθλητική Ένωση Λευκίμμης.
Αυτοί είναι οι παίχτες όπως κατέβικαν στον αγώνα του κυπέλλου με την Καστοριά.
ΑΕΛ (Γ. Σφακιανάκης): Βάρελης, Δ. Ίσσερης, Βούλγαρης, Μπριλάκης, Βασιλάκης, Βιτουλαδίτης, Μυρίλλας, Αντ. Ίσσερης, Τσεβανέδης, Πανταζής, Αναστασιάδης. Έπαιξαν κι οι: Κουρής, Πατινιώτης, Κουλούρης.
Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Λευκίμμης
Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης
Ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν ενδείκνυται για καλό ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι με ‘’όπλο’’ το γήπεδο που είναι συνηθισμένοι σε συνθετικό και τους φανατικούς φιλάθλους τους έχουν πλεονέκτημα.
Δείτε διάφορα στιγμιότυπα από τον αγώνα κυπέλλου με την Καστοριά.